Wees niet bang van je concurrenten!

Startende (maar ook gevorderde) VA’s vragen zich wel eens af waarom klanten voor hen zouden kiezen in plaats van voor een collega VA.

Hoewel heel veel VA’s dezelfde diensten aanbieden, zijn we toch allemaal verschillend. Ieder werkt op zijn eigen manier, vanuit zijn eigen kennis en ervaring.

Maar we verschillen ook allemaal qua persoon. De ene is actiegericht en extrovert, de andere dan weer veel rustiger maar ongelooflijk stipt.

Sommige VA’s hebben een affiniteit of ervaring met de ene doelgroep. Anderen dan weer met een andere doelgroep.

Mensen doen zaken met mensen!
Hoewel het uiteraard in eerste instantie gaat over welk probleem jij kan oplossen voor de ondernemer, toch zal de ondernemer kiezen voor die VA die het best bij hem past. En wat dat betreft maak jij – net zoals alle anderen – kans op een samenwerking.

Zet dan ook je persoonlijke kenmerken (of softskills) in de verf. Zo kan je potentiële klant al even ‘voelen’ of jullie de juiste match zijn – of niet.

"Wees wie je bent, er zijn er al anderen genoeg!"

 

 

Alison als Virtual Assistant

Wil jij graag Tips & Tricks ontvangen voor startende VA's?

Super! Ik deel immers graag mijn ervaring met jou. 
Op die manier bespaar je tijd & geld.

Zij maakten succesvol een carrièreswitch

Kwenny Vanhille

Op mijn vorige job leken de kantooruren mij vaak een eeuwigheid. Ik haalde geen voldoening uit mijn werk en mijn zelfvertrouwen stond op het laagste pitje. Bovendien vond ik het zonde om mijn kostbare tijd op kantoor door te brengen in plaats van bij mijn pasgeboren baby. 

Maar het leven is te kort om te zeuren en dus ging ik in loopbaanbegeleiding. Omdat ik variatie zeer belangrijk vind, bleek freelance werk echt iets voor mij te zijn. Ik besloot het (razend interessante!) opleidingstraject aan de VA Academy te volgen. 

Resultaat: ik ben nu part time VA en … super gelukkig!

Kwenny Vanhille

Jarenlang zat ik vast in een job die ik absoluut niet graag deed. Met een kanjer van een burn-out tot gevolg! Op basis van mijn competenties verwees mijn coach me naar de VA Academy. Ik volgde de opleiding en ben nu sinds één jaar VA.

Dankzij de praktische tips van Alison heb ik altijd voldoende werk op de plank. Soms zelfs te veel, waardoor ik het mij kan veroorloven die jobs te kiezen die ik leuk vind…

Ellen Maes* (fictieve naam omwille van pricacyredenen)
Leen Muylle - backcover boek

Via loopbaan-coaching kreeg ik een beter inzicht in mezelf en mijn talenten. Dat zette mij ertoe aan de opleiding tot Virtual Assistant aan de VA Academy te volgen.

Ik run nu mijn eigen bedrijf dat virtuele administratieve ondersteuning verleent aan drukbezette professionals. Een fantastische job die ik nooit beu word!

Leen Muylle

Nog niet helemaal overtuigd?

Boek dan eerst een intakegesprek.
We bekijken dan samen welk traject best bij jou past.

Scroll naar boven