Zal ik wel klanten vinden als Virtual Assistant?

Hoe vind ik makkelijk klanten?
is zowat de meest voorkomende vraag die ik krijg in de VA Academy.

Het is een hele korte vraag, doch met een lang antwoord. Het hangt immers van een heleboel factoren af.

Natuurlijk gebeurt het wel eens dat er plots – uit het niets – een klant zich aandient. Iemand in je familie of netwerk heeft gehoord waar jij mee bezig bent en hup je eerste klant is een feit.

Vaak verwacht men dan dat de volgende klanten ook zomaar spontaan aan je bel komen trekken. Helaas is dat niet zo. En dat is een grote valkuil voor vele startende VA’s (en ondernemers in het algemeen).

Werk aan een lange termijn strategie
Het is daarom belangrijk dat je een degelijke strategie uitwerkt om klanten aan te trekken. Factoren die hierin een rol spelen zijn:

-        Je personal branding: Wie ben je? Waar sta je voor?
-        Je doelgroep: aan wie ga jij jouw diensten aanbieden?
-        Welke diensten ga je aanbieden? En welke niet.
-        Je communicatie: via welke kanalen ga ik communiceren en hoe?
-        …

Pas wanneer dat allemaal duidelijk is, zal je makkelijk klanten aantrekken.

Waarom kiezen voor VA Academy

Geniet van dit proces!
Kijk je er tegenop om dat allemaal te gaan doen? Schrikt het je af? Dat is écht niet nodig! Je moet genieten van deze tijd die je daarin investeert. Je bent immers je droom aan het uitwerken, dat doe je niet op 1 2 3 en de weg naar je droom is op zich al een heel leuk pad om te bewandelen!

Je hoeft het niet alleen te doen
Zie je door het bos de bomen niet meer? Loop je ergens op vast? Of weet je gewoon niet hoe eraan te beginnen?

Niet erg! Ik ben er om jou te helpen. In de 1-on-1 coachingsessies bespreken we al jouw vragen en maken we komaf met die duiveltjes die je constant foute dingen in je oor fluisteren.

Klik op de button hieronder voor meer informatie.

Wil jij graag Tips & Tricks ontvangen voor startende VA's?

Super! Ik deel immers graag mijn ervaring met jou. 
Op die manier bespaar je tijd & geld.

Zij maakten succesvol een carrièreswitch

Kwenny Vanhille

Op mijn vorige job leken de kantooruren mij vaak een eeuwigheid. Ik haalde geen voldoening uit mijn werk en mijn zelfvertrouwen stond op het laagste pitje. Bovendien vond ik het zonde om mijn kostbare tijd op kantoor door te brengen in plaats van bij mijn pasgeboren baby. 

Maar het leven is te kort om te zeuren en dus ging ik in loopbaanbegeleiding. Omdat ik variatie zeer belangrijk vind, bleek freelance werk echt iets voor mij te zijn. Ik besloot het (razend interessante!) opleidingstraject aan de VA Academy te volgen. 

Resultaat: ik ben nu part time VA en … super gelukkig!

Kwenny Vanhille

Jarenlang zat ik vast in een job die ik absoluut niet graag deed. Met een kanjer van een burn-out tot gevolg! Op basis van mijn competenties verwees mijn coach me naar de VA Academy. Ik volgde de opleiding en ben nu sinds één jaar VA.

Dankzij de praktische tips van Alison heb ik altijd voldoende werk op de plank. Soms zelfs te veel, waardoor ik het mij kan veroorloven die jobs te kiezen die ik leuk vind…

Ellen Maes* (fictieve naam omwille van pricacyredenen)
Leen Muylle - backcover boek

Via loopbaan-coaching kreeg ik een beter inzicht in mezelf en mijn talenten. Dat zette mij ertoe aan de opleiding tot Virtual Assistant aan de VA Academy te volgen.

Ik run nu mijn eigen bedrijf dat virtuele administratieve ondersteuning verleent aan drukbezette professionals. Een fantastische job die ik nooit beu word!

Leen Muylle

Nog niet helemaal overtuigd?

Boek dan eerst een intakegesprek.
We bekijken dan samen welk traject best bij jou past.

Scroll naar boven