Virtual Assistant

Wat is een VA?
Wat doet een VA?

Zin in een carrièreswitch?

voor een betere work-life balance...
om eindelijk je droom te realiseren...
om (terug) meer energie uit je job te halen...

Word Virtual Assistant en doe vooral wat je graag doet!

Virtual Assistance: wat is het?

Niet alle ondernemingen hebben een eigen dienst voor elke taak. Ondernemers van KMO’s bijvoorbeeld doen veel zelf en komen daardoor tijd tekort voor hun corebusiness.

Als Virtual Assistant bied jij hier de oplossing: op zelfstandige basis ondersteun je de ondernemer in zijn diverse taken. Van thuis uit of waar dan ook, afhankelijk van de opdracht en de wensen.

Is VA worden iets voor mij?

Niet alle ondernemingen hebben een eigen dienst voor elke taak. Ondernemers van KMO’s bijvoorbeeld doen veel zelf en komen daardoor tijd tekort voor hun corebusiness.

Als Virtual Assistant bied jij hier de oplossing: op zelfstandige basis ondersteun je de ondernemer in zijn diverse taken. Van thuis uit of waar dan ook, afhankelijk van de opdracht en de wensen.

Wat doet een Virtual Assistant?

Vaak denkt men bij Virtual Assistance vooral aan administratief werk. Maar ondernemers hebben ook andere taken die ze maar al te graag uit handen geven:

  • boekhouding
  • marketing & communicatie
  • vertaalwerk
  • HR-diensten
  • verkoopprojecten
  • organisatie van events

Als Virtual Assistant is het de kunst je klant(en) te ontzorgen met jóuw expertise. Er zijn dan ook verschillende VA-types:

  • Virtual Office Assistants,
  • Virtual Business Assistants,
  • Virtual Personal Assistants,

Maar welk type je ook bent, je treedt altijd op als ‘sparringpartner’ van de ondernemer. Je weet immers precies wat hij nodig heeft, neemt initiatief en geeft, naast het uitvoeren van de taken, ook advies en feedback.

Waarom kiezen voor VA Academy
aantal kmo s in België
Virtual Assistant, dé job van de toekomst!

Momenteel zijn er in België bijna 1 miljoen KMO’s. Bovendien neemt dit aantal volgens UNIZO jaarlijks toe met zo’n 2%. Dat zijn dus heel wat potentiële opdrachtgevers voor tal van ondersteunende taken…

Door het fileleed enerzijds en de vele digitale samenwerkingstools die er vandaag op de markt zijn anderzijds zit virtueel werken stevig in de lift. Ook het virtuele outsourcen van taken wordt beschouwd als dé toekomst!

Hoog tijd dus om je te focussen op de taken die jij graag doet en waarin je uitblinkt. Daarmee kan jij je op de VA-markt onderscheiden en maak je elke dag het verschil bij jouw toekomstige klant(en). Zeker als je je laat coachen in de VA Academy!

Zij maakten succesvol een carrièreswitch

Kwenny Vanhille

Op mijn vorige job leken de kantooruren mij vaak een eeuwigheid. Ik haalde geen voldoening uit mijn werk en mijn zelfvertrouwen stond op het laagste pitje. Bovendien vond ik het zonde om mijn kostbare tijd op kantoor door te brengen in plaats van bij mijn pasgeboren baby. 

Maar het leven is te kort om te zeuren en dus ging ik in loopbaanbegeleiding. Omdat ik variatie zeer belangrijk vind, bleek freelance werk echt iets voor mij te zijn. Ik besloot het (razend interessante!) opleidingstraject aan de VA Academy te volgen. 

Resultaat: ik ben nu part time VA en … super gelukkig!

Kwenny Vanhille

Jarenlang zat ik vast in een job die ik absoluut niet graag deed. Met een kanjer van een burn-out tot gevolg! Op basis van mijn competenties verwees mijn coach me naar de VA Academy. Ik volgde de opleiding en ben nu sinds één jaar VA.

Dankzij de praktische tips van Alison heb ik altijd voldoende werk op de plank. Soms zelfs te veel, waardoor ik het mij kan veroorloven die jobs te kiezen die ik leuk vind…

Ellen Maes* (fictieve naam omwille van pricacyredenen)
Leen Muylle - backcover boek

Via loopbaan-coaching kreeg ik een beter inzicht in mezelf en mijn talenten. Dat zette mij ertoe aan de opleiding tot Virtual Assistant aan de VA Academy te volgen.

Ik run nu mijn eigen bedrijf dat virtuele administratieve ondersteuning verleent aan drukbezette professionals. Een fantastische job die ik nooit beu word!

Leen Muylle

Nog niet helemaal overtuigd?

Boek dan eerst een intakegesprek.
We bekijken dan samen welk traject best bij jou past.

Scroll naar boven