Zet je expertise in
als Virtual Assistant

Een vraag die ik heel vaak krijg van VA’s die willen starten is:
-        Waar zijn bedrijven naar op zoek qua ondersteuning?
-        Of: Wat moet ik allemaal kunnen om als VA aan de slag te gaan?

Daar gaat het eigenlijk niet om

Een VA zorgt ervoor dat de (kleine) zelfstandig ondernemer zich kan focussen op zijn corebusiness. Hij/zij ondersteunt hem met die zaken die hij zelf niet graag doet of niet goed kan. En dat kan van alles zijn: administratie, marketing, sales,…

Een VA is in feite de ‘sparringpartner’ van de ondernemer. Hij/zij weet precies wat de ondernemer nodig heeft en neemt ook mee de touwtjes in handen.

Een VA neemt initiatief, geeft advies & feedback. Met andere woorden: zij ontzorgt de zelfstandig ondernemer volledig zodat hij zich weer kan focussen op datgene waar hij ondernemer voor geworden is.

Alison als VA

Wil jij graag Tips & Tricks ontvangen voor startende VA's?

Super! Ik deel immers graag mijn ervaring met jou. 
Op die manier bespaar je tijd & geld.

Zij maakten succesvol een carrièreswitch

Kwenny Vanhille

Op mijn vorige job leken de kantooruren mij vaak een eeuwigheid. Ik haalde geen voldoening uit mijn werk en mijn zelfvertrouwen stond op het laagste pitje. Bovendien vond ik het zonde om mijn kostbare tijd op kantoor door te brengen in plaats van bij mijn pasgeboren baby. 

Maar het leven is te kort om te zeuren en dus ging ik in loopbaanbegeleiding. Omdat ik variatie zeer belangrijk vind, bleek freelance werk echt iets voor mij te zijn. Ik besloot het (razend interessante!) opleidingstraject aan de VA Academy te volgen. 

Resultaat: ik ben nu part time VA en … super gelukkig!

Kwenny Vanhille

Jarenlang zat ik vast in een job die ik absoluut niet graag deed. Met een kanjer van een burn-out tot gevolg! Op basis van mijn competenties verwees mijn coach me naar de VA Academy. Ik volgde de opleiding en ben nu sinds één jaar VA.

Dankzij de praktische tips van Alison heb ik altijd voldoende werk op de plank. Soms zelfs te veel, waardoor ik het mij kan veroorloven die jobs te kiezen die ik leuk vind…

Ellen Maes* (fictieve naam omwille van pricacyredenen)
Leen Muylle - backcover boek

Via loopbaan-coaching kreeg ik een beter inzicht in mezelf en mijn talenten. Dat zette mij ertoe aan de opleiding tot Virtual Assistant aan de VA Academy te volgen.

Ik run nu mijn eigen bedrijf dat virtuele administratieve ondersteuning verleent aan drukbezette professionals. Een fantastische job die ik nooit beu word!

Leen Muylle

Nog niet helemaal overtuigd?

Boek dan eerst een intakegesprek.
We bekijken dan samen welk traject best bij jou past.

Scroll naar boven