Afspraak met jezelf

“Tijd om te sporten, of om een boek te lezen? Dat heb ik al lang niet meer.” Het is een vaak gehoord excuus wanneer ik met ondernemers spreek. Vroeger had ik ook dat probleem. Ik was constant in de weer en tijd voor me-time was er niet. Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om daar verandering in te brengen!  Slechts 2 gouden regels!

Maak een afspraak met jezelf

Plan je momenten dat je tijd voor jezelf wil in je agenda, net zoals alle andere afspraken. En maak er een terugkerende gebeurtenis van.

  • Wil je wekelijks een uurtje sporten? Zet het in je agenda op het moment dat het jou best uitkomt. Herhaal dit wekelijks.
  • Wil je graag een keer per maand met je vriendinnen gaan koffiekletsen? Zoek dan een moment dat het iedereen past (bijvoorbeeld elke 3e woensdagmiddag van de maand). En plan dit meteen ook maandelijks in.
  • Wil je er graag een weekje (alleen) tussenuit? Super! Gewoon een kwestie van het in je agenda te zetten voor dit jaar en volgend jaar.

Zo kan je al je andere zaken inplannen rond deze vaste momenten.

Hou jezelf aan je afspraak

Vaak is men snel geneigd om afspraken met zichzelf te verschuiven, of te schrappen. Doe dat niet! Een afspraak is een afspraak! Ook al is dat met jezelf. En hou je daar ook aan, net zoals je dat doet voor een afspraak met een klant.

En kunnen je vriendinnen een keertje niet? Geen probleem, in plaats van die afspraak uit je agenda te schrappen, vul je die tijd in met andere leuke dingen voor jezelf.

Doen wat je graag doet!

En zo heb ik elke vrijdagochtend een afspraak met mijn tennisleraar. Plan ik elke maand een vrij dagje volledig voor mezelf. En trek ik er elke 3 maanden een paar dagen tussenuit om aan mijn business te werken.

Ik kan het iedereen aanraden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven