“Wat doet een Virtual Assistant nu eigenlijk zoal?” is een vaak voorkomende vraag. Wel, dat hangt er vanaf waarin hij/zij expertise heeft. Dat kan dus vanalles zijn.

Virtuele Assistenten ondersteunen de zelfstandige ondernemers met datgene waar zij geen tijd of goesting voor hebben, of geen kaas van hebben gegeten. Door samen te werken met een VA kan een ondernemer zich weer bezighouden met zijn corebusiness. Met datgene waarvoor hij zelfstandige is geworden.

De ondersteuning die een VA biedt, kan erg uiteenlopend zijn. Elk type VA heeft zijn eigen kennis, ervaring en expertise.

Virtual Office Assistants

Als men al gehoord heeft van een VA, dan is het meestal in deze context. VA’s die algemene administratieve ondersteuning aanbieden. Ze maken facturen, volgen betalingen op, enzovoort. Zij bekommeren zich over de backoffice van de onderneming.

Virtual Business Assistants

Dat zijn VA’s die de ondernemer bijstaan op vlak van business-support. Zij kennen de klappen van de zweep van het runnen van een bedrijf. Zij zijn als het ware de “bedrijfsleider”. Zij zorgen ervoor dat de business draait, veel meer dus dan alleen de administratieve rompslomp.

Virtual Personal Assistants

Deze VA’s zijn de rechterhand van de ondernemer. Organisatorisch nemen zij het volledig in handen, beheren de (persoonlijke) agenda, boeken de afspraak bij de tandarts. Maar zijn eveneens point of contact voor klanten en relaties. Zij schermen de ondernemer af zodat deze zich onbezorgd kan focussen op zijn business.

Uiteraard kan het ook perfect zijn dat jij als VA een aantal expertises combineert. Dat is prima! Maar waak er wel over dat je binnen je eigen expertise blijft. Zo kan je klant rekenen op de allerbeste service. En blijf jij energie krijgen van je werk!

Wil je graag weten welke taken een VA zoal kan doen? Download dan HIER de lijst met 101 taken en laat je inspireren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven